Jaunumi

Lai atgādinātu par drošību gaidāmo svētku laikā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un Valsts policija (VP) ceturtdien, 20.jūnijā, plkst. 12.30, Lucavsalā, Rīgā, rīkos preses konferenci ar paraugdemonstrējumiem.

Jāņu svētku brīvdienu atpūtu nereti aptumšo dažādi nelaimes gadījumi, kam nereti pie vainas ir alkohols, nezināšana un neapdomība – kāds neuzmanīgi uzgrūžas grilam un gūst apdegumus, citviet ogles no grila aizdedzina māju, cits savukārt apēd pārāk lielu šašlika gabalu un aizrijas, bet vairāki cilvēki alkohola radītājā eiforijā un reibumā izlemj sēsties pie stūres vai doties peldēties, kas noved pie traģiska iznākuma. Pērn Līgo un Jāņu dienu svētku brīvdienās ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, ūdenstilpēs noslīka divi cilvēki, divi cilvēki gāja bojā ceļu satiksmes negadījumos un tika pieķerti 66 dzērājšoferi, kā arī divreiz vairāk nekā ierasts traumu un negadījumu dēļ pie iedzīvotājiem steidza NMPD mediķi, tostarp smagu apdegumu dēļ, kas gūti atpūšoties pie ugunskura.

Ceturtdien, 20.jūnijā, preses konferencē VUGD priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis informēs par drošu ugunskuru un grilu kurināšanas nozīmi svētkos, NMPD direktore Liene Cipule atgādinās par pieaugušo un bērnu drošību svētkos un tipiskākajām Līgo svētku traumām, bet VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis klātesošajiem pastāstīs par ceļu satiksmes drošību un policijas plānotājiem pasākumiem svētku laikā.

Lai akcentētu drošības pasākumu ievērošanas nozīmi, dienestu pārstāvji ne tikai sniegs ieteikumus, bet arī demonstrēs droša ugunskura un grila kurināšanas paraugdemonstrējumu, kā arī parādīs uz speciāla manekena kā jāsniedz pirmā palīdzība cilvēkam aizrīšanās gadījumā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa