Jaunumi

16.jūlijā plkst. 11.00 Lucavsalas ielā, Rīgā, Daugavā notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) 2.daļas praktiskās nodarbības uz ūdens.

VUGD struktūrvienības regulāri nostiprina glābšanas darbu veikšanas iemaņas praktiskajās nodarbības. RRP 2.daļas nodarbībās tiks inscenēta situācija, ka laiva ar atpūtniekiem pārvietojas pa Daugavu. Neuzmanīgas rīcības rezultātā cilvēks izkrīt no laivas un saviem spēkiem nespēj nokļūt krastā. Uz negadījuma vietu tiek izsaukti ugunsdzēsēji glābēji, kuri veic cilvēka glābšanu.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī trenēt veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā, kā arī atgādināt iedzīvotājiem par drošību, izmantojot peldlīdzekļus, ņemot vērā to, ka šovasar vairāki traģiski negadījumi bijuši saistīti tieši ar peldlīdzekļu izmantošanu.

VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

 

Medijiem: Mācību norisi būs iespējams vērot klātienē, iepriekš piesakot savu dalību līdz 16.jūlija plkst. 9.00, rakstot uz e-pastu vugd.gov.lvagrita.vitola vai zvanot: 27899657. Būs nodrošināta iespēja izmēģināt, cik tālu Jūs spētu aizmest glābšanas riņķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa