Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13.jūnija plkst. 6.30 līdz 15.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 106 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī un svētdienu plkst. 02.16 tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 03.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, kravas automašīna, kūdra, saimniecības ēka un neapsaimniekota ēka, un sausā zāle, sadzīves mantas uz balkona, sausā zāle, cigarešu izsmēķi dzīvoklī, divos gadījumos vieglās automašīnas, piededzis ēdiens, dārza māja, dzīvokļa lodžija, elektroinstalācija, nepieskatīts ugunskurs, saldēšanas iekārtā.

Sestdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa