Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28. aprīļa plkst. 6.30 līdz 29. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 28 uz ugunsgrēku, tai skaitā 13 kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 05.25 VUGD saņēma informāciju, ka Salas novadā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka ēka, turklāt tās jumts jau bija iebrucis. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Patlaban darbi notikuma vietā turpinās.

Naktī plkst. 00.25 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā dega neapsaimniekota vienstāva koka ēka 150m2 platībā. Plkst. 04.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 09.21 tika saņemts izsaukums uz Amatas novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā, vannasistabā, dega boilers 0,5m2 platībā. No ēkas tika evakuēti septiņi cilvēki. Plkst. 10.14 ugunsgrēks tika likvidēts. Šoreiz ugunsnelaimi bija izdevies laikus pamanīt, pateicoties dūmu detektora signālam.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst. 07.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Birzgalē, kur dega angārs. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg angāra jumts un apkures sistēma kopumā 330m2 platībā. Pēc pusotras stundas uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, bet plkst. 10.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, mucas ar atkritumiem neapsaimniekotā ēkā, elektrolīnijas balsta stabs, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, jumta siltumizolācija, bet divos gadījumos vieglās automašīnas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa