Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. aprīļa plkst. 6.30 līdz 28. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku, tai skaitā 21 kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 22.14 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamās mājas pagrabā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu daudzdzīvokļu mājas pagrabā deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši iedzīvotāji. Plkst. 23.05 ugunsgrēks tika likvidēts un iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

VUGD aicina: neaizkraujiet daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagrabus un bēniņus ar degtspējīgiem priekšmetiem, kā arī nepieļaujiet nepiederošu personu iekļūšanu palīgtelpās!

Plkst. 18.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg pusotrstāva dzīvojamā māja pilnā 200m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 01.01 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektori ēkā, kurā notika ugunsnelaime, nebija uzstādīti.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, divos gadījumos piededzis ēdiens, trīs gadījumos sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, skaidas, vieglās automašīnas riepas disks.

Šogad dzēsts kopumā 1201 kūlas ugunsgrēks, no kuriem 21 – aizvadītajā diennaktī. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, sausās zāles ugunsgrēku skaits ir samazinājies – pērn 28.aprīlī bija nodzēsti 2429 kūlas ugunsgrēki.

Vakar Gulbenes novadā ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa