Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 25. aprīļa plkst. 6.30 līdz 27. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 132 izsaukumus – 92 uz ugunsgrēku, tai skaitā 33 kūlas un 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 06.07 tika saņemts izsaukums Talsos, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg pusotrstāva koka dzīvojamās mājas jumts, bēniņi un garāža 250m2 platībā. Notikumā cietušo nav. Plkst. 08.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 19.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Auces novadā, kur no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, atpūtas krēsls un matracis 2m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Pārmeklējot piedūmoto dzīvokli, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 21.03 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Sestdien plkst. 17.37 tika saņemts izsaukums uz Mālpils novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 220m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 22.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspils novadā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 140m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst. 20.22 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novadu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 200m2 platībā un blakus mājas jumts 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Cietušo notikumā nav. Plkst. 02.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aicinām iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājokļos – nesmēķējiet telpās, ievērojiet piesardzību gatavojot un sildot ēdienu uz plīts, un uzstādiet dūmu detektorus, kas signalizēs par telpā radušos sadūmojumu, dodot iespēju pamest bīstamo vidi un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa