Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. aprīļa plkst. 6.30 līdz 16. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega meldru kaudze 30m2 platībā, veranda un sadzīves mantas 8m2 platībā, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā, elektrosadales skapis 0,1m2 platībā, dzīvojamās mājas siena, jumts un divi šķūņi 47m2 platībā, divos gadījumos kūla – 30m2 un 300m2 platībā, dārza māja un šķūnis 21m2 platībā, siltumnīca un dēļu kaudze 7m2 platībā. Trīs gadījumos tika dzēstas  neapsaimniekotas vienstāva ēkas – Tukuma novada Sēmes pagastā 58m2 platībā, Rencēnu ielā Rīgā 120m2 platībā, bet Rūjienas novada Vilpulkas pagastā 72m2 platībā.

Vakar četros gadījumos dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados. VUGD atgādina: netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku. Lai novērstu ugunsnelaimi, aicinām iedzīvotājus negaidīt nākamo apkures sezonu un parūpēties par dūmvadu tīrīšanu!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa