Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. aprīļa plkst. 6.30 līdz 15. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku, tai skaitā vienu kūlas un trīs meža ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega garāža ar sadzīves mantām un malku 60m2 platībā, dārza māja 10m2 platībā, šķūnis 120m2 platībā, trīs gadījumos meža zemsedze 10m2, 4m2 un 1,5 hektāru platībā, kūla viena hektāra platībā, traktors 6m2, kravas automašīna 0,1m2 platībā, divi šķūņi ar malku 10m2 platībā, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,2m2 platībā, zaru kaudze 2m2 platībā.

Vakar sešos gadījumos dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados. VUGD atgādina: netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku. Lai novērstu ugunsnelaimi, aicinām iedzīvotājus negaidīt nākamo apkures sezonu un parūpēties par dūmvadu tīrīšanu!

Šajā pārmaiņu laikā, kad īpaši daudz laika pavadām mājokļos, aicinām parūpēties par savu un tuvinieku drošību! Uzstādiet dūmu detektorus un atrisiniet citus ar drošību saistītus jautājumus!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa