Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. aprīļa plkst. 6.30 līdz 2. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku, tai skaitā 10 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļa loga nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu mājas dzīvoklī deg automātiskā veļas mašīna 0,5m2 platībā, kā rezultātā izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglābta trīs cilvēkus un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 11.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji ēku dūmvados, dārza māja, galda lampas vads, elektroinstalācija, apkures iekārta.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa