Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.marta plkst. 6.30 līdz 30. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 256 izsaukumus – 181 uz ugunsgrēku, tai skaitā 121 kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet 24 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.19 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur dega noliktava. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg angāru rampas nojume 50m2, divi metāla angāri 600m2 un 50m2 platībā, kā arī vieglās automašīnas priekšējā daļa 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā strādāja 37 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas un autokāpnes, un plkst. 5.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 21.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija eksplodējis ūdens sildītājs, kā rezultātā tika deformēta iekšējā starpsiena un izbira logs. Notikumā cietušo nav. No ēkas tika evakuēti 24 cilvēki.

Plkst. 20.21 tika likvidēts ugunsgrēks Tukumā, kur angārā dega atkritumi 15m2 platībā un presēti atkritumi laukumā 2000m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts sestdien plkst. 16.23 un plkst. 23.14 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot. Notikuma vietā strādāja 19 ugunsdzēsēji glābēji, 6 autocisternas, kā arī uzņēmuma traktortehnika.

Plkst. 8.08. VUGD steidzās uz izsaukumu Daugavgrīvas ielā, kur kokapstrādes uzņēmumā bija nostrādājusi automātistā ugunsgrēka atklāšanas sistēma. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ventilācijas kanāls 50m2platībā un tehnoloģiskā iekārta 10m2 platībā. Notikuma vietā strādāja 31 ugunsdzēsējs glābējs un astoņi specializētie transportlīdzekļi, kā arī uzņēmuma autopacēlājs. Plkst.17.00 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 21.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Viļakas novadā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 80m2 platībā, turklāt ēkas jums bija iebrucis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Svētdienas naktī plkst. 1.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.18 VUGD saņēma izsaukumu Ventspilī, kur dega saimniecības ēka, pirts un šķūnis kopumā 70m2 platībā. Cenšoties apdzēst liesmas, pirms VUGD ierašanās notikuma vietā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 18.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās Latvijā dzēsts 121 kūlas ugunsgrēks. 98 pērnās zāles ugunsgrēki tika dzēsti sestdien, bet svētdien, kad ievērojami pasliktinājās laika apstākļi - 24 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa