Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. marta plkst. 6.30 līdz 26. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 97 izsaukumus – 70 uz ugunsgrēku, tai skaitā 51 kūlas ugunsgrēka, dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur dega neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka neapsaimniekotā pusotrstāva ēkā deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas iznesa vienu cilvēku. Plkst. 19.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.16 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg veļas mašīna un vannasistaba 4m2 platībā. Notikuma vietā tika izglābti divi cilvēki – vienu no glābjamajiem ugunsdzēsēji glābēji izveda no degošā dzīvokļa, bet otru – no blakus esošā dzīvokļa. Plkst. 15.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī dzēsts 51 kūlas ugunsgrēks, kas apliecina daudzu mūsu valsts iedzīvotāju nevēlēšanos saprast, kādu postu nodara pērnās zāles dedzināšana. Kūlas dedzināšana nav veids kā atbildīgs saimnieks apkopj savus īpašumus, turklāt nepastāv tāda jēdziena kā “kontrolēta kūlas dedzināšana”. VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta ar likumu un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa