Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 14.marta plkst. 6.30 līdz 16. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 123 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 6.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva koka dzīvojamā māja pilnā 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 8.57 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Svētdien plkst. 19.56 tika saņemts izsaukums uz Dobeli, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ražošanas telpā atdzesēšanas tvertnē deg granulas un ventilācijas šahta kopumā 35m2 platībā. Šonakt plkst. 1.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Strenču novada Sedā, kur sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā katlumājas telpā dega galds un krēsls 3m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 53 cilvēki. Cietušo šajā notikumā nav. Plkst. 1.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 00.11 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novadu, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg dīvāns, siena un griesti 20m2 platībā. Degošajā dzīvoklī un grīdas blakus dīvānam tika atrasts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. No cita piedūmotās ēkas dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku palīdzību izveda divus cilvēkus. Plkst. 01.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 14.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāva dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas 8m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 15.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Nevienā no mājokļiem, kur aizvadītajā nedēļas nogalē bija izcēlušās ugunsnelaimes, nebija uzstādīts dūmu detektors.VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa