Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 19.oktobra plkst. 6.30 līdz 21.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 72 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 06.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur dega dzīvojamā māja 100m2 platībā. Plkst. 12.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas vakarā plkst. 23.02 VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novada Krimūnu pagastā neapdzīvotā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekotas koka ēkas jumts pilnā 300m2  platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 02.07, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, mikroautobuss, koks, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas, tūju dzīvžogs, veļas mašīna, saimniecības ēka, dārza māja, elektrolīnijas balsta stabs, sodrēji dūmvadā, siltumnīca, siena ruļļi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa