Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 5.oktobra plkst. 6.30 līdz 7.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 78 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem un 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 20.10. VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā māja deg pilnā platībā un tai iebrucis jumts. Plkst. 4.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā kopējā degšanas platība bija 120m2.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, ārdurvis, siena rullis, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji trīs ēku dūmvados, dīvāns un sadzīves mantas, trīs vieglās automašīnas, kravas automašīnas piekabe ar kokvilnas ķīpām, garāža, četras pirtis, dārza māja, šķūnis, saimniecības ēka, dzīvojamā māja.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji saņēma divus izsaukumus par to, ka mežos apmaldījušies cilvēki. Plkst. 18.18 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Usmas pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā – kopā ar Valsts policijas darbiniekiem tika iedarbināti operatīvo transportlīdzekļu skaņas signāli,  pārmeklēta apkārtne un cilvēks atrasts. Plkst. 19.33 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā – izmantojot Valsts Robežsardzes helikopteru, cilvēks tika atrasts un VUGD kopā ar Valsts policijas darbiniekiem iznesa viņu laukā no meža.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Rēzeknē no tranšejas izcēla tajā iekritušu un iesprūdušu suni, Daugavpilī atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu un Rīgā atbrīvoja vieglās automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi, bet svētdien Rēzeknē atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu un Rīgā no dzīvojamās mājas jumta nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa