Jaunumi

2019.gada 26. septembrī Minskā, Baltkrievijā notika Latvijas - Baltkrievijas darba grupas par sadarbību katastrofu, dabas stihiju, citu ārkārtēju situāciju novēršanas, kā arī to seku likvidēšanas jomā devītā sanāksme. 

Sanāksmē no Latvijas puses piedalījās – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji – priekšnieka vietnieks ģenerālis Kristaps Eklons, VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs, VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes Civilās aizsardzības sistēmas darbības koordinēšanas nodaļas priekšnieks Normunds Jēkabsons, VUGD Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Marita Masule, kā arī no Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka, Valsts robežsardzes Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Laimiņš, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Ārkārtas situāciju gatavības nodrošināšanas nodaļas vadītājs Juris Raudovs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra direktore Dace Šatrovska.

Sanāksmes laikā izskatīja virkni jautājumu, kas saistīti ar dažādiem turpmākās sadarbības jautājumiem operatīvās reaģēšanas jomā uz ārkārtējām situācijām pierobežā, sadarbības stiprināšana radiācijas drošības jomā, neatliekamās medicīniskās palīdzības jomā, kā arī tika apstiprināts sadarbības pasākumu plāns 2019.-2021.gadam. Puses apsprieda arī psiholoģiskās palīdzības dienestu, alpīnistu un ūdenslīdēju sadarbības iespējas, kā arī ugunsdzēsības un glābšanas izglītības iestāžu pasniedzēju pieredzes apmaiņas perspektīvas.

Vizītes ietvaros darba grupas pārstāvji iepazinās ar Baltkrievijas Republikas Ārkārtējo situāciju ministrijas Civilās aizsardzības institūta darbību un apmeklēja Baltkrievijas Republikas Ārkārtējo situāciju pārvaldīšanas un reaģēšanas centru.

Sagatavoja: