Jaunumi

23.septembrī, tieši 100 dienas pirms stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, kas nosaka, ka visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) organizē orientēšanās pasākumu iedzīvotājiem ar aktivitātēm un uzdevumiem dažādās ugunsdzēsības daļās Rīgā.

VUGD priekšnieka pienākumu izpildītājs ģenerālis Kristaps Eklons skaidro: “Ugunsdrošības prasību ievērošana ir ikviena iedzīvotāja atbildība, jo tas palīdz savlaicīgi novērst ugunsgrēkus vai ātri pamanīt to izcelšanos. Lai aktīvi uzrunātu sabiedrību par ugunsdrošību un dūmu detektoru nozīmību, VUGD šogad organizē orientēšanos, kur ikvienam būs iespējams ne tikai pārbaudīt savas zināšanas par drošību, bet arī iejusties ugunsdzēsēju glābēju ādā un veikt dažādas ugunsdzēsības aktivitātes.”

VUGD aicina ikvienu interesentu veidot komandu 2 līdz 4 cilvēku sastāvā (vismaz vienam komandas dalībniekam ir jābūt sasniegušam 18 gadu vecumu) un 23.septembrī no plkst. 16.00 līdz 20.00 piedalīties pasākumā! Šajā laikā komandām būs pēc VUGD mājaslapā publicētiem attēliem un aprakstiem  jāatrod sešas VUGD ugunsdzēsības daļas Rīgā, kur jāveic uzdevumi uz laiku, atjautību, izveicību, izdomu un komandas sadarbību. Par katru paveikto uzdevumu komanda iegūs punktus (kopumā iespējams iegūt 150 punktus), kā arī, par papildus uzdevumu veikšanu, būs iespējams iegūt papildus punktus. Uzdevumi var tikt veikti nenoteiktā secībā un, lai iegūtu balvu, nav nepieciešams apmeklēt visas ugunsdzēsības daļas – nepieciešami 100 punkti!

Sešu kontrolpunktu foto un apraksti tiks publicēti VUGD mājaslapā (www.vugd.gov.lv) 23.septembrī plkst. 15.00. Aicinām jau šobrīd veidot komandas, atsvaidzināt savas zināšanas par ugunsdrošību un nākamnedēļ piedalīties orientēšanās pasākumā dažādās VUGD ugunsdzēsības daļās Rīgā!

Dalība pasākumā ir bez maksas un ikvienai komandai iespējams laimēt drošas un interesantas balvas!

2020.gada 1.janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības – visos mājokļos (gan privātmājās, gan dzīvokļos) būs jābūt uzstādītiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu. Ikviens iedzīvotājs ir līdzatbildīgs par savu drošību un to, lai ikdienā tiktu ievērotas ugunsdrošības prasības! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa