Jaunumi

No 2.septembra līdz 6.septembrim, Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma ekspertu apmaiņas programmas ietvaros, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) viesojās Hamburgas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Hamburgas ugunsdzēsības akadēmijas pārstāvji.

Ekspertu apmaiņas programmas ietvaros viesi iepazinās ar VUGD uzdevumiem, funkcijām, tehnisko nodrošinājumu un apmācību procesu. Tāpat pārstāvji iepazinās ar VUGD sadarbības partneriem, īstenoto kopīgo sadarbību, darba specifiku un ikdienas izaicinājumiem reaģējot uz ārkārtas gadījumiem. Tāpat vizītes laikā viesiem bija iespēja novērot civilās aizsardzības mācības un apmeklēt Latvijas Ugunsdzēsības muzeju.

Par sadarbību un sniegto atbalstu ekspertu apmaiņas programmas īstenošanā VUGD vēlas izteikt pateicību Zemessardzes 1.Rīgas brigādes Aizsardzības no masveida iznīcināšanas ieročiem (AMII) rotai, Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienestam, Rīgas brīvostas pārvaldei un Ostas policijai, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Valsts vides dienestam un Latvijas Dzelzceļam.

Sagatavoja: