Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.septembra plkst. 6.30 līdz 4.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 36 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī plkst. 00.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecpiebalgas novada Taurenes pagastu, kur no saimniecības ēkas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka pilnā platībā un tai iebrucis jumts, kā arī liesmas pārmetušās uz blakus esošā šķūņa ēku. Plkst. 6.29 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 300m2 platībā dega saimniecības ēka, 100m2 platībā šķūnis un 10m2 platībā vēl viena šķūņa siena. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Taurenes pašvaldības ugunsdzēsības formējums.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, lapu kaudze, zaru kaudze, graudi, sadzīves mantas,  elektrības instalācija un aizkari, veļas mašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, garāža, vasarnīca.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa