Jaunumi

No 2019.gada 1.augusta Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (UCAK) direktora amata pienākumus uzsāka pildīt pulkvežleitnants Ivo Mežulis, kurš ugunsdzēsības un civilās aizsardzības jomā strādā jau 27 gadus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests šā gada martā izsludināja konkursu uz vakanto UCAK direktora amatu un pretendentu vērtēšanas komisija divās kārtās vērtēja sešu pretendentu atbilstība amatam, redzējumu par koledžas prioritātēm un nākotnes attīstību, kā arī, piesaistot personāla atlases kompāniju, trešajā kārtā tika vērtētas pretendentu kompetences. Jūlijā beigās, ņemot vērā pretendentu vērtēšanas komisijas novērtējumu un personāla atlases kompānijas ieteikumu, VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš UCAK direktora amatā iecēla Operatīvās vadības pārvaldes Operatīvās pārvaldīšanas nodaļas priekšnieku pulkvežleitnantu Ivo Mežuli.

“Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža ir ļoti nozīmīga mācību iestāde Latvijā, kura ik gadu izglīto vairākus simtus cilvēku tieši ugunsdrošības, ugunsdzēsības, civilās aizsardzības un glābšanas darbu jomā. Pirmie reģistrētie kursi ugunsdzēsējiem Latvijā tika organizēti tālajā 1925.gadā un šajā laikā no pieredzes un zināšanu paaugstināšanas kursiem ir izveidojusies koledža tāda, kādu mēs to redzam šodien. Viennozīmīgi mums ir jāiet tālāk, mēs nevaram un nedrīkstam gulēt uz vecajiem lauriem, ir jāturpina darbs pie attīstības, modernizācijas un jaunu apmācības tehniku ieviešanas, ko esmu arī apņēmies darīt!”, norāda jaunais UCAK direktors pulkvežleitnants Ivo Mežulis.

No 1990.gada, kad I.Mežulis uzsāka dienesta gaitas kā ugunsdzēsējs glābējs, viņš ir VUGD ieņēmis tādus amatus kā: Ugunsdrošības tehniskās skolas un UCAK pasniedzējs, inspektors, ugunsdzēsības daļas komandiera vietnieks un Operatīvās vadības pārvaldes dažādu nodaļu priekšnieks, atbildot par resursu pārvaldību valstī un statistikas analīzi.

 

UCAK darbības mērķis ir sagatavot speciālistus darbam VUGD un citos ugunsdrošības, glābšanas un civilās aizsardzības dienestos un formējumos, kā arī iestādēs un komercsabiedrībās. Plašāka informācija par UCAK pieejama šeit:  www.ucak.vugd.gov.lv

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa