Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.augusta plkst. 6.30 līdz 2.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 21.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur no logiem nāca melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas augšējiem stāviem ir izcēlies ugunsgrēks un no logiem nāk dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka cilvēku evakuācijas un glābšanas darbus un no ēkas evakuēja 35 cilvēkus. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 23.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā dega dzīvoklis 35m2 platībā.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju parūpēties par savu drošību un uzstādīt mājoklī vismaz vienu dūmu detektoru, kurš, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojum, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, tādejādi pievēršot cilvēku uzmanību, ļaujot pašiem izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus! No 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību uz vēlāku laiku un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru! 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, elektriskā plīts un elektrības vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, četras vieglās automašīnas, kombains, piebūves jumts, garāža, neapsaimniekot ēka, dzīvojamā māja.

Vakardien plkst. 18.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Rojas novadu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, jūrā no buru laivas bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ar laivu meklēja jūrā iekritušo cilvēku un apmēram 400 metrus no krasta viņš tika atrasts bez dzīvības pazīmēm. Glābēji cilvēku nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja viņa nāvi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa