Jaunumi

31.maijā 85 gadu jubileju atzīmēja bijušais VUGD priekšnieks Gundaris Forands, kuru sveica arī VUGD vadība, nogādājot jubilāram ziedus un apsveikumu svētkos.

“Tādi cilvēki kā Foranda kungs Latvijai un VUGD ir īpaša vērtība. Aktīvi nodzīvot tik spilgtu mūžu, būt par paraugu tik daudziem no mums un vienlaikus tik moži un ar humoru sagaidīt viesus!”, teica VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš.

Darba mūžs G.Forandam ir bijis bagāts un daudzveidīgs. Viņš ir ne tikai strādājis par Latvijas Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības pārvaldes (pašlaik VUGD) priekšnieku no 1969.gada līdz 1978.gadam, bet arī ievērojami attīstījis Latvijas ugunsdzēsības intelektuālo potenciālu un nodrošināja strauju ugunsdzēsības sporta attīstību, kā arī bija Latvijas Ugunsdzēsības muzeja idejas autors un dibinātājs. 1975.gadā par lielmolekulāro savienojumu ieviešanu ugunsgrēku dzēšanā apbalvots ar Vissavienības Tautsaimniecības sasniegumu izstādes sudraba medaļu un 1976.g. Latvijas Valsts prēmiju. 1978.g. G.Forands organizēja Starptautisko ugunsdzēsības dienestu asociācijas (CTIF) konferenci.

VUGD sveic Gundari Forandu lielajā jubilejā un vēl daudz spēka un veselības!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa