Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 7.marta plkst. 6.30 līdz 9. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 11.21 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu nama cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī, virtuvē, deg sadzīves mantas un mēbeles 15m2 platībā. No degošā dzīvokļa ar autokāpņu palīdzību tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 19.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novada Medumu pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 280m2 platībā, turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis un sienas – deformējušās. Plkst. 3.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa