Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28. februāra plkst. 6.30 līdz 2. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 18.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 100m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 22.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt sestdien plkst. 23.51 VUGD saņēma izsaukumu Alūksnē, kur daudzdzīvokļu ēkā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā deg sadzīves mantas 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autokāpnes no ēkas otrā stāva un mansarda stāva izglāba četrus cilvēkus, bet vienu cilvēku izglāba, izmantojot glābšanas masku. Plkst. 1.38 ugunsgrēks tika likvidēts. Tikai vienā no ēkas dzīvokļiem bija uzstādīts dūmu detektors.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa