Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.maija plkst. 6.30 līdz 31.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 20.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī, virtuvē, uz plīts deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina: uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas ar skaņas signālu brīdinās par radušos sadūmojumu un ļaus savlaicīgi atstāt piedūmojušās telpas, lai necietu no degšanas produktiem!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji dūmvadā, trīs vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas siena un griesti, kūla, meža zemsedze, dārza māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa