Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.maija plkst. 6.30 līdz 28.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 4.14 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Liepājā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 4m2 platībā. No degošā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No piedūmotās ēkas VUGD evakuēja vēl piecus cilvēkus, bet plkst. 5.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 13.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā dega elektroinstalācija un piekaramie griesti 2m2 platībā. Notikuma vietā cilvēki no ēkas bija evakuējušies. Cenšoties apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 13.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Stelpes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka un blakus esošā šķūņa jumts kopumā 202m2 platībā. Plkst. 18.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, stārķa ligzda uz elektrolīnijas balsta staba, divas vieglās automašīnas, dārza māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa