Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.februāra plkst. 6.30 līdz 28.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp četrus uz kūlas ugunsgrēkiem, 11 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 14.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem elektriskajā plītī bija deguši trauki 0,5m2 platībā un ugunsgrēku nodzēsa iedzīvotāji saviem spēkiem vēl pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja piedūmotās telpas un plkst. 14.45 darbus pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, ūdens sildītājs, sodrēji ēkas dūmvadā, kravas automašīna, neapsaimniekota ēka.

Vakardien plkst. 15.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur cilvēks bija gājis pa Daugavas upes ledu un ielūzis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 150 metrus no krasta atrodas ledū ielūzis cilvēks – izmantojot glābšanas dēli, viņš tika nogādāts krastā un nodots NMPD mediķiem. Jāpiebilst, ka vietā, kur cilvēks bija mēģinājis šķērsot upi, ledus bija vien pāris centimetru biezs.

VUGD atgādina – uz ledus atrasties ir ļoti bīstami! Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina un šobrīd tas ir ļoti trausls. VUGD aicina iedzīvotājus nedoties pašiem uz ledus, bet, ja redzat, ka cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet pa tālruni 112! 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa