Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9.jūnija plkst. 6.30 līdz 11.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 174 izsaukumus – 107 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 38 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 8.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka māja 80m2 platībā un blakus esošais šķūnis ar malku 4m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 10.44 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 9.53 saņemts izsaukums uz Daugavpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 70m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 12.49 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.43 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Višķu pagastu, kur deg angārs. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg angārs 30m2 platībā, divi elektrības stabi 4m2 platībā, sausā zāle 5000m2 platībā,  skaidas 2m2 platībā un gatavā kokapstrādes produkcija 100m2 platībā. Plkst. 15.58 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastu, kur deg sausā zāle. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mežs, kailcirte un meža zemsedze 1,5 hektāru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 15.12 un tālākos ugunsgrēka dzēšanas darbus veic Valsts meža dienests (VMD). 

Svētdien plkst. 11.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Sējas novada Ādažu poligonu, kur bija izcēlies meža ugunsgrēks. Šobrīd notiek šī ugunsgrēka dzēšanas darbi sadarbībā ar VMD un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Plkst. 20.56 saņemts izsaukums uz Engures novadu, kur deg vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 0,5m2 platībā deg vieglā automašīna. Nodzēšot ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Šonakt plkst. 3.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Inčukalna novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 4.03 ugunsgrēks likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, krūmi, koks, skaidas, siena ruļļi, dēļu kaudze, meža zemsedze, mežs, kokmateriāli, dzelzceļa gulšņi, sadzīves mantas, logs, panna ar ēdienu, siltumizolācijas materiāli, elektrības vadi, sodrēji ēkas dūmvadā, traktora piekabe ar sienu, divi traktori, trīs vieglās automašīnas, sabiedriskā tualete, pirts siena, ēkas jumts, dzīvojamās mājas ārsiena un jumta konstrukcijas, trīs pirtis, divi šķūņi, kūts, divas saimniecības ēkas, dzīvojamā māja un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, svētdien ugunsdzēsēji glābēji Lēdurgas ielā Rīgā ligzdā iecēla no tās izkritušu putna mazuli.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa