Jaunumi

 

No 31.maija līdz 1.jūnijam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks pulkvedis Ints Sēlis un Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks  pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis piedalās 40. Eiropas Savienības Civilās aizsardzības ģenerāldirektoru sanāksmē Bulgārijā.

Sanāksmes laikā tiek pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānismu, tajā skaitā par likumdošanas grozījumiem, par Eiropas ārkārtas reaģēšanas spējām un par sadarbību ar trešajām valstīm civilās aizsardzības jomā.

Gadījumos, kad katastrofu izraisītās sekas pārsniedz cietušās valsts reaģēšanas spējas, valstīm ir iespēja izmantot Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānismu, kas ļauj nodrošināt citu Eiropas Savienības dalībvalstu civilās aizsardzības resursu iesaisti katastrofu seku likvidēšanā. Šāds palīdzības mehānisms ļauj papildināt katastrofu skartās valsts reaģēšanas spējas.

Tādēļ Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma mērķis ir veicināt pastiprinātu sadarbību civilās aizsardzības palīdzības jomā, reaģējot uz visu veidu liela mēroga ārkārtējām situācijām vai katastrofām, piemēram, dabas un cilvēku izraisītām katastrofām, terora aktiem, tehnoloģiskām katastrofām, radioloģiskiem vai ekoloģiskiem nelaimes gadījumiem, nejaušu jūras piesārņošanu u.c.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa