Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9. maija plkst. 6.30 līdz 10. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 19.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mārtiņa Peniķa ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 150m2 platībā. Plkst. 21.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji dūmvadā, bez uzraudzības uz plīts atstāts piededzis ēdiens, transformatora vadi, siena ruļļi, meža zemsedze, kokmateriāli, vieglā automašīna, kravas automašīna, šķūnis un siltumnīca, dārza mājas.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 12 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 2,4 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Sējas novadā un Priekuļu novada Liepas pagastā, kur abos gadījumos pērnā zāle dega viena hektāra platībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa