Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.maija plkst. 6.30 līdz 9.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 4.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Raktes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 4.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt agri no rīta – plkst. 5.13, VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksni, kur daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā bija jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī no gāzes plīts degļa plūst gāze. Ugunsdzēsēji glābēji gāzes padevi noslēdza un izvēdināja telpas. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 6.27 darbi tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudzes, gulta, vieglā automašīna, bet trīs gadījumos – šķūņi.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 13 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 7,3 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Saldus novada Šķēdes pagastā, kur pērnā zāle dega četru hektāru platībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa