Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.aprīļa plkst. 6.30 līdz 6.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 65 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 19.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Zandartu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās, bet tajā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, seši kūlas ugunsgrēki, sadzīves mantas, ūdens sildītājs, elektrības stabs, trīs vieglās automašīnas, šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Ap pusnakti ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Pārgaujas novada Raiskuma pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks – ugunsdzēsēji glābēji apmaldījušos cilvēku atrada un nodeva NMPD mediķiem.

Vakar Ķekavas novada Baložos no grāvja tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa