Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.februāra plkst. 6.30 līdz 5.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 25 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un deviņi uz glābšanas darbiem, savukārt divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 19.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vēveriem Madonā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dārza māja 40m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsdzēsēji glābēji ēkā atrada bojāgājušu cilvēku, kura vecumu un dzimumu nebija iespējams noskaidrot. Plkst. 22.10 ugunsgrēks tika likvidēts un šī notikuma apstākļus noskaidros Valsts policija.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst vairākus platības ziņā lielus ugunsgrēkus. Plkst. 11.27 tika saņemts izsaukums uz Ozolu ielu Mērsragā, kur 100m2 platībā dega vienstāvu ķieģeļu saimniecības ēka ar salmiem. Plkst. 13.53 ugunsgrēks tika likvidēts. Savukārt plkst. 21.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Saltupes ielu Ikšķilē, kur 130m2 platībā ar atklātu liesmu dega malkas šķūņi. Plkst. 4.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, gaisa sildītājs, metāllūžņi, sodrēji divu ēku dūmvados, ēkas jumta pārsegums un siltumizolācija, biroja telpa, dārza māja un šķūnis.

Sagatavoja: Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa