Sporta aktualitātes

6. un 7.jūnijā Šauļos, Lietuvā, notika sacensības "Stiprais ugunsdzēsējs" (Firefighter combat challenge) . Pirmo reizi piedaloties šī sporta veida sacensībās, 62 dalībnieku konkurencē labāko rezultātu no Latvijas uzrādīja Jelgavas daļas nodaļas komandieris Kristaps Ansons, kurš kopvērtējumā ieguva 14.vietu, bet savā vecuma grupā - 8.vietu. Jelgavas daļas ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) Kaspars Grābens  kopvērtējumā ieguva 17.vietu, bet savā vecuma grupā - 9.vietu. Turklāt abi saņēma īpašas piemiņas medaļas, jo uzrādīja laiku, kas ir mazāks par 2 minūtēm. Tādu rezultātu spēja uzrādīt tikai 18 dalībnieki. 

Pāru sacensībās labāko rezultātu - 11.vietu ieguva Jelgavas komandas pārstāvji Kaspars Grābens un Artūrs Rožkovs. Saspringta cīņa izvērsās komandu sacensībās, kurās savā starpā nācās sacensties Jelgavas un Rīgas komandām. Šajā cīņā uzvarēja Jelgavas komanda un tā rezultātā sacensību komandu kopvērtējumā ieguva - 7.vietu, bet Rīgas komandai - 8.vieta.

"Stiprais ugunsdzēsējs" ir visā pasaulē populārs ugunsdzēsēju profesionālais sporta veids, kurā ar piecu uzdevumu palīdzību ugunsdzēsējiem glābējiem, tērptiem pilnā aizsargtērpā un elpošanas aparātā, ir jāparāda sava izturība, spēks, ātrums un profesionālās iemaņas. Tikt līdz distances finišam ir izaicinājums un sevis pārvarēšana ikkatram!

Sacensībās Šauļos norisinājās Interreg V-A Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Tehniskās bāzes un operatīvo dienestu speciālistu fiziskās kapacitātes uzlabošana Latvijas un Lietuvas pierobežā” (All for safety, LLI-372) projekta ietvaros.