Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. marta plkst. 6.30 līdz 31. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 81 izsaukumu – 48 uz ugunsgrēku, tai skaitā 30 kūlas ugunsgrēku, dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ogres novadā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 90m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas iznesa vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 20.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur no attāluma bija redzams melnu dūmu stabs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekotu atkritumu krāvums 420m2 platībā. Stundas laikā uguns izplatību izdevās ierobežot un plkst. 16.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, kūla, meža zemsedze, trīs gadījumos šķūņi, salmu ruļļi, nepieskatīts ugunskurs, garāža, konteiners un riepas, elektrosadales skapis, dūmvada siltumizolācija.

Aicinām iedzīvotājus nededzināt pērno zāli un ievērot piesardzību, kurinot ugunskurus! Laikā, kad norisinās pavasara sakopšanas darbi, VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur deg nepieskatīti ugunskuri. Pirms kurināt pērnās lapas un zarus, vispirms, iesakām noskaidrot vai pašvaldības saistošajos noteikumos ir atļauta ugunskuru kurināšana Jūsu apdzīvotajā vietā. Izvēlieties ugunskuram piemērotu vietu – drošā attālumā no ēkām, būvēm, kokiem, krūmiem – un parūpējieties, lai Jūsu ugunskurs neizraisa kūlas ugunsgrēku.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa