Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. marta plkst. 6.30 līdz 11. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kuldīgas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī gruzd naktsskapītis 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.38 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā, kā rezultātā radies sadūmojums. No piedūmotā dzīvokļa tika izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina: no šā gada 1.janvāra visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem. Tās ir nelielas ierīces, kas palīdzēs atklāt telpās izveidojušos sadūmojumu, radot iespēju savlaicīgi izkļūt no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūla, dārza māja, kūts, ielu apgaismojuma plafons, saimniecības ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa