Jaunumi

No š.g. 12. līdz 15. martam Ekonomikas ministrija un informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneri izstādes „Māja I” ietvaros informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus par kvalitatīvu ēku renovāciju, Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), kā arī ugunsdrošību. Izstādes laikā notiks arī seminārs „Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020”.

Četras dienas stendā „Dzīvo siltāk” varēs sastapt Ekonomikas ministrijas, Būvniecības valsts kontroles biroja, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un SIA “Latvijas valsts standarts” ekspertus. Konsultācijas sniegs arī būvniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas un  Būvmateriālu ražotāju asociācijas.

Ekonomikas ministrijaspārstāvji informēs par būvniecības un mājokļu apsaimniekošanas nozares darbības regulējumu, kā arī pieejamo valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ražošanas ēkās.

Būvniecības valsts kontrolesbiroja pārstāvji pastāstīs par Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), kā arī par būvniecības procesa digitālo pārvaldību.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra eksperti informēs par normatīvo aktu prasībām būvizstrādājumiem. Interesenti varēs uzzināt, kā izvēlēties atbilstošus būvizstrādājumus, un saņemt konsultācijas par būvizstrādājumu atbilstību apliecinošiem dokumentiem.

Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvjiš.g. 12. martā informēs par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu būvniecības pakalpojumiem un būvizstrādājumiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestsinformēs par ugunsdrošību un prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos.

Latvijas Logu un durvju ražotājuasociācijas eksperti sniegs konsultācijas par efektīvāko logu izvēli un montāžu.

SIA “Latvijasvalsts standarts” š.g. 12.martā pastāstīs par standartiem būvniecībā, standartu klasifikāciju, pieejamību, priekšrocībām un ieguvumiem.

Savukārt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijasbiedri dalīsies pieredzē ēku atjaunošanas projektu vadībā.

Izstādes laikā š.g. 13. martā plkst. 10:30Konferenču zālē nr.3. notiks seminārs “Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020”. Pasākumānamu pārvaldnieki un citi interesenti varēs uzzināt par jaunumiem normatīvajos aktos mājokļu pārvaldīšanas jomā Latvijā, daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalsta programmu un ieteikumiem kvalitatīvu projektu īstenošanā,par konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” norisi, daudzdzīvokļu namu ūdens uzskaites problēmām un risinājumiem. Pasākuma laikā Rīgas Tehniskās universitātes doktoranti informēs par savu pētniecības darbu rezultātiem. Semināru organizē Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija, Ekonomikas ministrija, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un Latvijas Namu pārvaldnieku ģilde. Detalizēta pasākuma dienas kārtība pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Papildu informācija par izstādi „Māja I” pieejama Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mājaslapā http://www.bt1.lv/maja1/

Sagatavoja: Ekonomikas ministrija