Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. marta plkst. 6.30 līdz 3. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 25 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 9.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija degusi virtuves siena, grīda un sadzīves priekšmeti 4m2 platībā. Dzēšot liesmas paša spēkiem, pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektroinstalācijas vadi, vieglā automašīna, šķūnis ar siena ruļļiem, siena un griesti divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, elektrosadales skapis piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā, sadzīves priekšmeti, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa