Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. februāra plkst. 6.30 līdz 20. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet vēl deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 09.39 VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pēc automašīnu sadursmes uz ceļa braucamās daļas ir izlijusi eļļa 20 m2 platībā. Ar absorbenta palīdzību izlijušais šķidrums tika savākts un ceļa braucamā daļa sakārtota.

Vakarā Ludzas daļas un Zilupes posteņa ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ciblas novadu, kur dega divas blakus esošas saimniecības ēkas 140 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju.

Plkst. 21.06 VUGD saņēma informāciju, ka Kr.Barona ielā Rīgā sešstāvu ēkas pagrabā ir izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pagrabā deg sadzīves tehnika un mēbeles 6 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 45 cilvēki. Darbu notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pabeidza plkst. 22.24.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur kāpņu telpā dega sadzīves atkritumi, elektrības vads un kūla, elektrības sadales skapis un bēniņu pārsegums, elektrības vadi automašīnas motortelpā, divos gadījumos dūmvadā sodrēji, konteinerā atkritumi, televizors, apkures granulas un elektrības sadales skapis lifta motortelpā.

Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla vienu bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa