Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. februāra plkst. 6.30 līdz 11. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 19.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Vecumnieku novadā, kur dega kravas automašīna 3m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kravas automašīnas piekabes aizmugurējā riepa. Cenšoties apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas un mēbeles 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 25 cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl trīs cilvēkus. Plkst. 16.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, skaidu kaltes bunkurs, pagraba siena, traktors, sodrēji ēku dūmvados un šķūnis.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa