Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.janvāra plkst. 6.30 līdz 15. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur pēc sākotnējās informācijas no divstāvu dzīvojamās mājas redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg dīvāns 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki, bet viens cilvēks notikuma vietā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Veicot apsekošanu, tika noskaidrots, ka dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.25.

Plkst. 17.28 tika saņemts izsaukums uz Viļakas novadu, kur no dzīvojamās mājas redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki, viens no tiem tika nodots NMPD mediķiem. Veicot apsekošanu, tika konstatēts, ka dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.01.

 

Plkst. 18.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Strenču novadu, kur pēc sākotnējas informācijas no dzīvojamās mājas pirmā stāva redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg gulta un grīda 7m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki. Veicot apsekošanu, tika konstatēts, ka dzīvoklī, kurā izcēlies ugunsgrēks, bija uzstādīti divi dūmu detektori.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un jau šodien mājoklī uzstādīt dūmu detektoru!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektriskais sildītājs, elektrības rozete, lifta durvis, vieglā automašīna, mikroautobuss, pirts ēka, sodrēji dūmvadā un vienā gadījumā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa