Jaunumi

Šodien, 12.decembrī plkst. 12.00, Jaunpils ielā 13, Rīgā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar Valsts policiju (VP) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) rīko preses konferenci, kurā atgādinās par drošību svētkos un to, kā izvairīties no potenciālajām nelaimēm un traumām.

Preses konferencē VUGD priekšnieka pienākumu izpildītājs pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis atgādinās par ugunsdrošību gaidāmajos Ziemassvētkos un labāko dāvanu, ko ikviens var uzdāvināt – drošību. Savukārt VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Normunds Krapsis informēs par policijas darbu svētkos un to, kas jāņem vērā, iegādājoties pirotehniskos izstrādājumus. Bet NMPD direktore Liene Cipule dalīsies ar mediķu pieredzi par biežākajām Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas svētku traumām un to, kā rīkoties, lai no šādām nelaimēm izvairītos. Preses konferences laikā būs iespējams vērot arī paraugdemonstrējumu ar inscenētu degšanu.

Svētku laikā daudzus mājokļus un uzņēmumus rotā adventes vainags un svētku noskaņas radīšanai tiek iedegtas svecītes, izmantota pirotehnika, kā arī baudīti dažādi pasākumi, bieži vien neaizdomājoties par drošību. Visiem operatīvajiem dienestiem Ziemassvētku un Jaunā gada laiks ir saistīts ar intensīvu darbu, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka tieši svētku brīvdienās cilvēki rīkojas neapdomīgāk, kas noved pie traģiskām sekām. Savlaicīga drošības prasību ievērošana var novērst daudzas potenciālās nelaimes, par kurām arī operatīvo dienestu pārstāvji atgādinās preses konferences laikā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa