Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.oktobra plkst. 6.30 līdz 15.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 17.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas viena dzīvokļa nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās telpas izglāba cilvēku, kurš bija cietis un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 18.08 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 21.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vairāki koka šķūņi 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem, bet viens cilvēks gāja bojā. Plkst. 00.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 4.24 tika saņemts izsaukums uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies atkritumu savākšanas telpā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg atkritumu savākšanas telpa un atkritumi 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas evakuēja trīs cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 5.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji ēkas dūmvadā, koks, degvielas uzpildes mehānisms, riepas, kravas automašīnas bremzes.

VUGD vakardien saņēma divus izsaukumus par to, ka cilvēki apmaldījušies mežā un purvā. Vienā gadījumā Ludzas novada Rundēnu pagastā, izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu un uzturot sakaru ar cilvēku pa telefonu, viņam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža. Bet otrā gadījumā Riebiņu novada Sīļukalna pagastā cilvēks bija apmaldījies purvā – kamēr ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja apkārtni, cilvēks izkļuva no purva saviem spēkiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa