Jaunumi

Ceturtdien, 26.septembrī plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies AS “Latvijas Finieris” rīkotajās praktiskajās civilās aizsardzības mācības rūpnīcā “Lignums” Finiera ielā 6, Rīgā.

Mācībās tiks inscinēta situācija, ka rūpnīcas darbinieks, braucot ar autoiekrāvēju, aizķer pienākošos termoeļļas maģistrāli – notiek termoeļļas noplūde un tās aizdegšanās.  Līdz VUGD ierašanās brīdim, rūpnīcas operatīvā reaģēsānas vienība veic ugunsgrēka lokalizāciju, cilvēku evakuāciju un cietušo cilvēku glābšanu.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus rūpnieciskās avārijas draudu gadījumā, kas noteikti rūpnīcas “Lignums” civilās aizsardzības plānā, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā. Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta un AS “Latvijas Finieris” rūpnīcas “Lignums”.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot uz ielām pārvietojamies operatīvo tehniku un darbojoties rūpnīcas apkārtnē. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa