Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.augusta plkst. 6.30 līdz 28.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka garāžā bija degusi elektroinstalācija 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neapliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi gan konteineros, gan savākšanas telpās, kravas automašīnas piekabes riepas, ogļu drupinātāja motortelpa, elektroinstalācija garāžā, labības rugāji, piededzis ēdiens, sausā zāle, elektrosadales skapis, zaru šķeldošanas transports, grils daudzdzīvokļu ēkas lodžijā, meža zemsedze, koka celms, paletes un būvmateriāli, trauku mazgājamā mašīna, elektroinstalācija sabiedriskajā transportā (autobusā).

Palīdzot nelaimē nonākušam cilvēkam, vakar Valmierā ugunsdzēsēji glābēji noņēma gredzenu no uzpampuša rokas pirksta, bet Vecumnieku novadā atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem cilvēku, kurš atradās traktorā, kas bija apgāzies grāvī.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa