Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūlija plkst. 6.30 līdz 12.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem un četrus    maldinājumus.

Šogad kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ūdentilpēm izcēla 54 noslīkušus cilvēkus. Lai gan šobrīd laikapstākļi ir salīdzinoši vēsi, tomēr gandrīz ik dienu ugunsdzēsēji glābēji steidzas uz izsaukumiem par slīkstošiem vai jau noslīkušiem cilvēkiem. Vakardien saņemti trīs šādi izsaukumi.

Plkst. 12.10 tika saņemts izsaukums uz Valentīna Pikuļa aleju Rīgā, kur ielas galā jūrā slīka cilvēks. Pirms VUGD ierašanās pašvaldības policijas darbinieki izcēla noslīkušo cilvēku no ūdens. Savukārt plkst. 12.40 tika saņemts izsaukums uz Saldus novadu, kur, kā informēja aculiecinieks, laivā atrodas četri cilvēki, viens no tiem iekritis ūdenī, sapinies ūdenszālēs un slīkst. Ugunsdzēsēji glābēji apmēram 20 metrus no krasta atrada noslīkušo cilvēku un nogādāja krastā. Bet plkst. 16.46 tika saņemts izsaukums uz Lielupi Jūrmalā, kur bija redzamas peldošas mantas. Apsekojot ūdenstilpi, ugunsdzēsēji glābēji atrada noslīkušu cilvēku, kuru nogādāja krastā. Visos trīs gadījumos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēku nāvi.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību – nepeldieties alkohola reibumā un nerīkojieties pārdroši, piemēram, neleciet ūdenī nepārbaudītās vietās un necentieties pierādīt savas spējas aizpeldēttālāk par citiem! Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112!

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī kādam cilvēkam, kurš Burtnieku novada Valmieras pagastā bija apmaldījies mežā. Pārmeklējot meža masīvu, cilvēks tika atrasts un izvests laukā no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības rozete, koks, grils, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, garāžas jumts, pirts ar terasi, dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa