Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.jūlija plkst. 6.30 līdz 9.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un pieci   izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien iespējams tieši zibens izlādes dēļ aizdegās vienstāvu dzīvojamā māja Kuldīgas novada Turlavas pagastā. Plkst. 16.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz notikuma vietu un ierodoties konstatēja, ka ēkas jumts ir iebrucis un deg jumta konstrukcijas 90m2 platībā ar ēkas pirmajā stāvā esošajām sadzīves mantām 50m2 platībā. Plkst. 21.07 ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājis suns.

Šorīt plkst. 3.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Grobiņas novada Grobiņas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā ēka deg ar atklātu liesmu un pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 7.28 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un ēkas kopējā degšanas platība bija 140m2. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Grobiņas pašvaldības ugunsdzēsības formējums.

Aizvadītajā diennaktī, ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, zaru kaudze, kūdra, lampa, elektrības stabs, sadzīves mantas, vieglā automašīna, divas dārza mājas, šķūnis, dzīvojamā māja,

Vakardien plkst. 16.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Rankas pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā un saviem spēkiem nespēja izkļūt laukā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un uzturot sakarus pa mobilo telefonu, cilvēkam tika norādīts pareizs virziens laukā no meža.

VUGD aicina neaizmirst par drošību, dodoties uz mežu sēņot vai ogot! Ar ieteikumus, lai neapmaldītos mežā, iespējams iepazīties šeit: www.vugd.gov.lv/lat/drosibas_padomi/atpusoties_pie_dabas/4826-ieteikumi-lai-neapmalditos-meza  

Savukārt plkst. 17.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Amatas novada Skujenes pagastu, kur aculiecinieki informēja, ka iespējams ir noslīcis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēli pārmeklēja dīķi un noslīkušo cilvēku atrada. Bet šorīt plkst. 6.21 tika saņemts izsaukums uz Viļānu novada Viļānu pagastu, kur no upes izcelts noslīcis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Šogad ugunsdzēsēji glābēji no dažādām ūdenstilpēm izcēla jau 50 noslīkušus cilvēkus!VUGD aicina, atrodoties pie ūdens un uz ūdens, neaizmirst par drošību. Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa