Jaunumi

Otrdien, 11.jūnijā, plkst. 10.00  Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrības  LATRAPS  (LPKS LATRAPS) Graudu pirmapstrādes kompleksā Lietuvas ielā 16A, Elejā, Jelgavas novadā, notiks civilās aizsardzības praktiskās mācības.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma teritorijā aizdegas kravas automašīna, kas ir apstājusies blakus rapša eļļas spiešanas ceha ieejai. No degošās mašīnas aizdegas eļļas cehs. Situāciju padara bīstamāku tas, ka automašīnas kravas kastē atrodas amonija nitrāta minerālmēsli.

Mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto institūciju un LPKS LATRAPS sadarbību, izvērtēt amatpersonu spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus, kā arī pārbaudīt uzņēmuma civilās aizsardzības plānā noteikto pasākumu izpildi.

Mācībās piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jelgavas novada Pašvaldības policijas operatīvie transportlīdzekļi un personāls, kā arī pārstāvji no LPKS LATRAPS, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts vides dienesta, Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada pašvaldībām.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama operatīvo dienestu transporta kustība un darbošanās uzņēmuma teritorijā. Mācību laikā tiks arī iedarbināta uzņēmuma trauksmes sirēna. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par radītajām neērtībām!

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība LATRAPS (LATRAPS) dibināta 2000. gada 22. aprīlī. Tā radusies apvienojoties progresīvākajām zemnieku saimniecībām Zemgalē. No dažu desmitu biedru uzņēmuma pirmajā gadā LATRAPS ir izaudzis par lielāko lauksaimniecības uzņēmumu valstī, un apvieno jau vairāk kā 1000 zemniekus no visas Latvijas.  LATRAPS lepojas būt 100 % Latvijas lauksaimnieku uzņēmums un  Dienas Biznesa “TOP 500” Latvijas uzņēmumu sarakstā pēc apgrozījuma Zemgalē vairākus gadus pēc kārtas ieņem pirmo vietu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa