Jaunumi

28. un 29. maijā Rīgā Latvijas prezidentūras Baltijas jūras reģiona valstu padomē ietvaros norisināsies 17. Civilās aizsardzības ģenerāldirektoru sanāksme, kuru atklās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš.

Civilās aizsardzības dienestu vadītāji pārrunās 2017. gadā apstiprināto Kopīgo nostāju un rīcības plāna prioritātes civilās aizsardzības jomā, kas tiek attīstītas caur dažādiem projektiem, iniciatīvām un pētījumiem, lai stiprinātu reģiona dienestu sadarbību civilās aizsardzības jomā.

Sanāksmē piedalīsies Zviedrijas Aizsardzības universitātes pētnieks Magnus Ekengrens, kurš prezentēs savu redzējumu par tēmu “Sabiedrības drošība Baltijas jūras reģionā – kas nepieciešams?”. Savukārt otrajā dienā piedalīsies arī ANO Katastrofu riska mazināšanas biroja pārstāvis Abhilash Panda, kurš runās par katastrofu riska mazināšanas pasākumiem, kas vērsti tieši uz Baltijas jūras reģionu.

Šobrīd Latvija prezidē Baltijas jūras valstu padomē (BJVP), kuras ietvaros VUGD kā atbildīgais dienests valstī par civilo aizsardzību, organizē vairākus pasākumus, tostarp arī šo starptautisko konferenci, kuras rezultāti tiks izmantoti turpmākajam darbam BJVP un vienlaikus arī kopējās sabiedrības drošības kultūras kā prioritātes attīstīšanā.

BJVP ir vispārējs politisks reģiona starpvaldību sadarbības forums, kas dibināts 1992.gadā un to veido 11 Baltijas jūras reģiona valstis – Zviedrija, Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Vācija, Polija, Dānija, Norvēģija, Īslande un Krievija, kā arī Eiropas Komisija.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa