Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.maija plkst. 6.30 līdz 24.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā – diviem kūlas un trim meža ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Priekules novada Bunkas pagastā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pusotrstāvu dzīvojamās mājas jumts, bēniņi un starpstāvu pārsegums kopumā 150m2 platībā. Iedzīvotāji no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 15.31 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Sējas novada Saulītēm, kur dega divas kūdras kaudzes 1000m2 platībā. Naktī plkst. 00.31 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.52 tika saņemts izsaukums uz Viestura prospektu Rīgā, kur dega meža zemsedze viena hektāra platībā. Plkst. 19.46 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, traktors, vieglā automašīna, sodrēji dūmvadā, saimniecības ēka, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un neapsaimniekota ēka.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa