Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.maija plkst. 6.30 līdz 8.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus, no kuriem 38 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, kūdra, zaru kaudze, elektrības vads, sodrēji ēkas dūmvadā, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, ēkas starpsiena, šķūnis ar kokmateriāliem, divas pirtis, divas dārza mājas un dzīvojamās mājas bēniņi.

Vakardien tika dzēsti deviņi kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais bija izcēlies Ezermalas ielā Rīgā, kur pērnā zāle dega 8 hektāru platībā. Šogad kopumā reģistrēti 2610 kūlas ugunsgrēki. Kūlas dedzināšanas sezona vēl nav noslēgusies, tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt kūlu un, sakopjot savas nesakoptās un neapsaimniekotās teritorijas, iztikt bez pērnās zāles dedzināšanas, jo tas ir aizliegts un kūlas dedzināšana apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai!

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā palīdzēja no uzpampuša pirksta noņemt gredzenu. Bet palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, Pļaviņu novadā tika atbrīvots starp dzīvojamās mājas pagrabā esošajiem betona paneļiem iesprūdis kaķis un Rīgā no koka nocelts kaķis, kas tur sēdēja vairākas dienas un saviem spēkiem netika lejā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa